(untitled) (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER’S THEORY, 2023)
Maqolada ishqning ”ming bir ma’no” kasb etishi e’tirof etilib, Bayoniyning ishqiy mavzudagi she’rlari tahlilida mahbubaning tashqi qiyofasi ta’rifida tasavvufiy ma’noni ilgari surishi yetakchilik qilishi o‘rganilgan. Shuningdek, shoir she’riyatidagi ishqning majoziy va haqiqiy ishq talqini masalasi yoritilgan.