(untitled) (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER’S THEORY, 2026)
Xalq madaniyati til orqali verballashadi, aynan til madaniyatining tayanch, asosiy tushunchalarini harakatga keltiradi. Mazkur maqolada o‘zbek xalqining tili va madaniyatida muhim o‘rin tutuvchi “sabr” konsepti lingvomadaniy jihatdan tahlil qilinadi. “Sabr” tushunchasining semantik doirasi, xalq og‘zaki ijodida, adabiyotda va diniy manbalarda ifodalanishi ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, konseptning madaniy va axloqiy mazmuni, milliy tafakkurdagi o‘rni yoritiladi.