(untitled) (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER’S THEORY, 2026)
Ushbu maqolada hududiy iqtisodiyotni rivojlantirish sharoitida korporativ boshqaruv tizimini loyihalashning nazariy va amaliy jihatlari tadqiq etilgan. Tadqiqotda hududlardagi yirik korxona va tashkilotlar uchun yagona ma’lumotlar bazasini yaratishning metodologik asoslari, ma’lumotlarni qayta ishlash texnologiyalari va ularning boshqaruv qarorlariga ta’siri o‘rganilgan. Olingan natijalar asosida hududiy korporativ tuzilmalarning samaradorligini oshirish bo‘yicha ilmiy tavsiyalar ishlab chiqilgan.