(untitled) (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER’S THEORY, 2026)
Mazkur maqolada o‘zbek adabiyotining yirik vakili Muhammadsharif Gulxaniyning “Zarbulmasal” asaridan joy olgan “Toshbaqa va chayon” masal matni asosida frazeologik birliklarning zoonimik metaforalar hosil qilishdagi o‘rni tahlil qilinadi. Tahlil davomida hayvon nomlari ishtirokidagi frazeologik birliklarning semantik, pragmatik va lingvokulturologik xususiyatlari ochib beriladi. Zoonimik metaforalar orqali inson xarakteri, axloqiy sifatlari va ijtimoiy munosabatlarining ifodalanishi ilmiy asosda yoritilgan.