(untitled) (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER’S THEORY, 2026)
Mazkur maqolada astronomiya fanini o‘qitish jarayonida multimedia vositalaridan foydalanishning nazariy va metodik asoslari tahlil qilinadi. Astronomik tushunchalarning abstraktligi va makon-zamon jihatidan murakkabligi multimedia texnologiyalaridan samarali foydalanishni taqozo etadi. Maqolada multimedia vositalarining didaktik imkoniyatlari, ularning ta’lim samaradorligini oshirishdagi roli, shuningdek, astronomiya darslarida qo‘llash metodikasi yoritilgan.