(untitled) (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER’S THEORY, 2025)
Mazkur maqolada voyaga yetmaganlar orasida uchraydigan xulqi og‘ishganlik va deviant xulq-atvor muammolarini ilmiy-psixologik jihatdan o‘rganish masalalari yoritilgan. Tadqiqotda xulqi og‘ishganlikni aniqlashda qo‘llaniladigan zamonaviy psixodiagnostik metodlar, testlar va ularning amaliy ahamiyati tahlil qilinadi. Shuningdek, o‘smirlar orasida huquqbuzarlik, agressivlik, qaramlik kabi salbiy holatlarning kelib chiqish omillari, ularning ijtimoiylashuv jarayonidagi psixologik asoslari ochib berilgan. Tadqiqot natijalari asosida xulqi og‘ishgan yoshlar bilan ishlashga qaratilgan psixoprofilaktik dastur ishlab chiqilgan bo‘lib, u ta’lim muassasalarida ijtimoiy-psixologik xizmat samaradorligini oshirishga xizmat qiladi.