(untitled) (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER’S THEORY, 2025)
Mazkur maqolada Navoiy viloyatida ekoturizm salohiyati va barqaror rivojlanish imkoniyatlari tahlil qilingan. Hududning tabiiy landshaftlari, iqlim sharoiti va ekologik resurslari ekoturizmni rivojlantirishda asosiy omil sifatida ko‘rib chiqilgan. Maqolada shuningdek, mahalliy aholi ishtirokini ta’minlash, infratuzilmani takomillashtirish va barqaror turizm strategiyalarini ishlab chiqish yo‘nalishlari ko‘rib chiqilgan.