(untitled) (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER’S THEORY, 2025)
Maqolada mintaqaviy turizmni rivojlantirishda tabiiy va madaniy meros obyektlarining ahamiyati ilmiy-nazariy va amaliy jihatdan tahlil qilingan. Navoiy viloyati misolida hududning turistik salohiyati, tabiiy landshaftlar, tarixiy-madaniy yodgorliklar hamda ulardan foydalanish holati o‘rganilgan. Shuningdek, mintaqada turizmni rivojlantirishda mavjud muammolar va istiqbolli yo‘nalishlar aniqlanib, ularni hal etish bo‘yicha taklif va tavsiyalar ishlab chiqilgan.