(untitled) (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER’S THEORY, 2025)
Maqolada turizm sohasini rivojlantirishda hududlarning mavjud tabiiy, madaniy, ijtimoiy-iqtisodiy va infratuzilmaviy salohiyatidan samarali foydalanish masalalari kompleks tarzda yoritilgan. Hududiy turizmni rivojlantirishda resurslarni aniqlash, baholash va boshqarish usullarini takomillashtirishga qaratilgan yondashuvlar tahlil qilingan. Shuningdek, barqaror turizm tamoyillari asosida hududlarning raqobatbardoshligini oshirish, mahalliy aholi ishtirokini kuchaytirish hamda davlat va xususiy sektor o‘rtasidagi hamkorlik mexanizmlarini rivojlantirish masalalariga alohida e’tibor qaratilgan. Tahlil natijalari hududiy salohiyatdan oqilona foydalanish turizm sohasining barqaror o‘sishiga xizmat qilishini ko‘rsatadi.