(untitled) (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER’S THEORY, 2025)
Ushbu maqolada “Buxgalteriya fanining paydo bo‘lishi” mavzusiga bag‘ishlangan bo‘lib, unda buxgalteriya hisobining tarixiy shakllanishi va ilmiy fan sifatida rivojlanish bosqichlari yoritilgan. Ishda qadimgi sivilizatsiyalarda hisob-kitob amaliyotining vujudga kelishi, antik va o‘rta asrlarda savdo munosabatlari ta’sirida hisob tizimining takomillashuvi hamda ikkiyoqlama yozuv usulining shakllanishi tahlil qilinadi. Shuningdek, yangi davrda sanoat taraqqiyoti buxgalteriya fanining ilmiylashuviga qanday ta’sir ko‘rsatgani va zamonaviy sharoitda uning iqtisodiy boshqaruvdagi ahamiyati ochib beriladi. Annotatsiya buxgalteriya fanining jamiyat iqtisodiy taraqqiyotidagi o‘rni va ahamiyatini ilmiy-nazariy jihatdan asoslab beradi.