(untitled) (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER’S THEORY, 2025)
Ushbu maqolada Rauf Parfi she’riyatida milliy xotira, ozodlik g‘oyasi va ruhiy-intellektual kechinmalar poetikasining badiiy talqini tahlil qilinadi. Shoir lirikasidagi zulmat – yorug‘lik, tun – tong, chiroq – ruh, quyosh – ozodlik singari ramzlar Sharq poetikasiga xos timsoliy fikrlash an’anasi bilan bog‘liq holda izohlanadi. Maqola shoir lirikasida milliy o‘zlik, tarixiy xotira va ruhiy uyg‘onish jarayonining ramziy-metonarrativ tizim orqali ifodalanishini ilmiy jihatdan asoslaydi.