(untitled) (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER’S THEORY, 2025)
Ushbu akademik maqola statistik xulosalarda I va II turdagi xatolar hamda ishonch oraliqlari tushunchalarini chuqur tahlil qiladi. U gipotezalarni tekshirish jarayonidagi nazariy asoslar, ushbu xatolar o’rtasidagi o’zaro bog’liqlik va statistik quvvatni ochib beradi. Ishonch oraliqlarining ta’rifi, hisoblash metodlari va talqin qilish tamoyillari atroflicha yoritiladi. Maqolada xato turlari va ishonch oraliqlari o’rtasidagi mantiqiy bog’liqlik, ularning integratsiyalashgan holda statistik qaror qabul qilishdagi ahamiyati ko’rsatiladi. Shuningdek, amaliy qo’llanilishlar, keng tarqalgan noto’g’ri talqinlar va ularni bartaraf etish yo’llari muhokama qilinadi. Yakuniy xulosada ilmiy tadqiqotlar va amaliyotda statistik tushunchalarni to’g’ri qo’llashning hal qiluvchi ahamiyati ta’kidlanadi.