(untitled) (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER’S THEORY, 2025)
Mazkur maqolada kasbiy ta’lim tizimida o‘quvchilarni xizmat ko‘rsatish faoliyatiga tayyorlashda kompetensiyaviy yondashuvning nazariy-metodologik asoslari va amaliy jihatlari keng yoritilgan. Xizmat ko‘rsatish sohasining o‘ziga xos xususiyatlari tahlil qilinib, mazkur soha uchun zarur bo‘lgan asosiy kasbiy kompetensiyalar aniqlangan. Kompetensiyaviy yondashuv asosida tashkil etilgan ta’lim jarayonining samaradorligi pedagogik kuzatuv va tahlillar orqali asoslab berilgan. Tadqiqot natijalari kasbiy ta’lim tizimida o‘quvchilarni real mehnat bozoriga tayyorlashda ushbu yondashuvning muhim ahamiyatga ega ekanini ko‘rsatadi.