(untitled) (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER’S THEORY, 2025)
Ushbu maqolada badiiy asarlarda epigrafning tutgan o‘rni, uning g‘oyaviy-estetik funksiyasi va adib tomonidan epigraf orqali beriladigan muhim ma’naviy, falsafiy hamda tematik yo‘nalishlar tahlil etilgan. Epigrafning asarga kirish qismida muallif niyatini ochib berish, asosiy mazmunni yo‘naltirish va o‘quvchini muayyan ruhiy holatga tayyorlashdagi ahamiyati yoritiladi. Shuningdek, Said Ahmad hikoyalaridan olingan epigraflar misolida ularning badiiy ta’sir kuchi hamda mazmunni chuqurlashtirishdagi roli tahlil qilinadi.