(untitled) (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER’S THEORY, 2025)
Ushbu maqolada tibbiy kimyo fanining zamonaviy meditsina sohasidagi o‘rni va ahamiyati keng qamrovda yoritilgan. Tibbiy kimyo — dori moddalarning tuzilishi, xossalari, biologik faolligi va xavfsizligini o‘rganadigan fan sifatida, yangi dori vositalarini yaratish va takomillashtirishda muhim rol o‘ynaydi. Maqolada dorilar dizayni, farmakokinetika, analitik kimyo, diagnostika va toksikologiya kabi yo‘nalishlarning meditsina amaliyotidagi ahamiyati tahlil qilinadi. Shuningdek, kompyuter kimyosi, sun’iy intellekt va nanoteknologiyalar asosida rivojlanayotgan yangi uslublar, dori moddalarining individual bemorga moslashtirilgan tarzda qo‘llanilishi — tibbiy kimyoning kelajagi sifatida ko‘rsatiladi. Annotatsiyada tibbiy kimyoning klinik tahlil, kasalliklarning erta diagnostikasi, xavfsiz terapiya rejalashtirish va sog‘liqni saqlash tizimini modernizatsiya qilishdagi tutgan o‘rni ilmiy asoslangan holda bayon etilgan.