(untitled) (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER’S THEORY, 2025)
Kórkem shıǵarmalar tilin lingvopoetikalıq aspektte izertlewler házirgi zaman talaplarınıń biri bolıp, poeziyalıq shıǵarmalar tilin úyreniy máselesi arnawlı izertlewlerdi talap etedi. Olardıń tilinde qollanılǵan sóz shaqaplarınıń stillik qollanılıwın izertlewge ilimpazlar tárepinen ayrıqsha itibar qaratılıp kiyatır. Maqalada kórkem sóz sheberi T. Mátmuratov shıǵarmalarında atlıq hám kelbetliklerdiń stillik qollanılıwı hám olardıń milliy tilimizdiń, lingvomádeniyatımızdıń, tillik estetikanıń rawajlanıwındaǵı ornı hám áhmiyeti boyınsha jazıldı.