(untitled) (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER’S THEORY, 2025)
Ushbu maqolada mashina tarjimasining zamonaviy texnologiyalar rivojidagi o‘rni, koreys, qoraqalpoq va ingliz tillariga oid tarjima jarayonidagi muammolar, ko‘p tillik modellashgan komputer tarjimoni texnologiyasi, NLP (tabiiy tilni qayta ishlash) texnologiyalari va ularning ijtimoiy-texnologik ahamiyati tahlil qilinadi. Kam resursli tillar uchun zamonaviy tarjima tizimlarining imkoniyatlari, aniq misollar asosida sharhlanadi hamda madaniy tafovutlar va tarjima sifati muammolari yoritiladi.