(untitled) (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER’S THEORY, 2025)
Ushbu maqolada pedagogik ta’lim jarayonida didaktik drama texnologiyasidan foydalanish orqali talabalarning kasbiy refleksiya va kommunikativ kompetensiyalarini rivojlantirish imkoniyatlari tahlil qilingan. Didaktik drama sahnalashtirish, vaziyatli o‘yinlar, rol o‘ynash va emotsional-kommunikativ tajribalar orqali shaxsiy va kasbiy rivojlanishni faollashtiruvchi metod sifatida yoritilgan. Tadqiqot eksperimental asosda olib borilib, drama texnologiyasi qo‘llangan guruhda kasbiy refleksiya va muloqot ko‘nikmalarining sezilarli darajada oshgani aniqlandi. Drama mashg‘ulotlari orqali talabalar o‘z kasbiy tajribalarini anglash, emotsional holatlarni boshqarish va samarali muloqot qilish qobiliyatlarini rivojlantirganliklari kuzatildi. Natijalar drama texnologiyasining pedagogik ta’limda kasbiy va shaxsiy kompetensiyalarni shakllantirishdagi ilmiy-amaliy ahamiyatini tasdiqlaydi. Maqola yakunida drama texnologiyasini ta’lim jarayoniga keng joriy etish va kelgusidagi ilmiy izlanishlar uchun istiqbolli yo‘nalishlar tavsiya etilgan.