(untitled) (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER’S THEORY, 2025)
Адамның азан шақырып қойған есімі оның ғұмырында ерекше маңызы болатыны рас. Біздің Есенов университетінде Шолпан есімді тұлға бар. Шолпан десе, Шолпан. Қашан көрсең де жарқырап жүреді. Кісілік келбеті, азаматтық тұлғасы биік осы апайды ерекше бағалаймын. Жасандылықтан ада. Өтірік сөйлемейді, ағын ақ, қарасын қара дейді. Қарапайымдылығы, алғырлығы, шапшаңдығы, мейірімділігі Шолпанның мінезін әр кез көркемдеп тұрады. Қандай қиындықтар болса да дұрыс шешім таба алатын парасаттылығы оның көшбасшылығына да айқын дәлел бола алады.