(untitled) (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER’S THEORY, 2025)
Есенов университеті – жастарға білім беріп, тәрбиелеумен қатар, талай ғалымдардың қалыптасуына да ықпал етіп келе жатқан іргелі білім ордасы. Университетте бірнеше жыл қызмет етіп, ғылымға алғаш осы университеттен қадам басқан жас ғалымдардың бірі Арыстанбаев Марат Ғасреддинұлы еді. Оның өмірге деген құлшынысы күшті еді, алға қойған мақсаттары бар еді. Қазақ тіл ғылымына қосар үлесіде зор еді. Бірақ, өкінішке орай, ол туралы тек өткен шақта ғана айта аламыз.