(untitled) (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER’S THEORY, 2025)
Мақалада Маңғыстау өңірінен шыққан атақты дарынды азамат, білімдар ахун, ғалым геолог, емші, ағартушы халқымыздың ойлы перзенті ел есінде жан-жақты қабілетімен танылған халық қамын ойлаған, жас ұрпақты оқытып тәрбиелеген прогресшіл, діни, ғылым және қоғам қайраткері болған Оразмағамбет Тұрмағанбетұлының өмірі мен қызметі, қоғамдық-саяси қайраткерлігі кең көлемде сөз болады.