(untitled) (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER’S THEORY, 2025)
Ushbu maqolada til va madaniyat o‘zaro uzviy bog‘liqligi lingvomadaniyatshunoslik nuqtai nazaridan tahlil qilinadi. Xususan, Xorazm shevalarida qo‘llaniladigan frazeologik birliklarning madaniy ildizlari, tarixiy-madaniy kontekstdagi ma’nolari va ularning adabiy tildagi sinonimlari ko‘rib chiqiladi. Iboralarning xalq hayoti, urf-odatlari, qadriyatlari va ijtimoiy tafakkuridagi o‘rni ochib beriladi. Maqolada frazeologizmlarning lingvokulturologik xususiyatlari va ularning milliy mentalitetni ifodalashdagi roli tahlil qilinadi.