(untitled) (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER’S THEORY, 2025)
Mazkur maqola, o‘zbek adabiyotining buyuk vakili Nazar Eshonqulning qissalarida ishlatilgan frazeologik birliklarning semantik xususiyatlarini o‘rganishga bag‘ishlanadi. Frazeologizm va ularning tilshunoslikdagi o‘rni, shuningdek, ularning tilning ifodali va estetik jihatlarini qanday boyitishi haqida batafsil tahlil qilinadi. Maqolada Nazar Eshonqulning qissalarida qo‘llaniladigan frazeologik birliklarning ma’nosi, ularning kontekstda qanday ishlatilishi va o‘zbek tilining frazeologik boyligini qanday aks ettirishi masalalari yoritiladi.