(untitled) (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER’S THEORY, 2025)
Ushbu maqolada savod o‘rgatish davrida sinfdan tashqari o‘qish mashg‘ulotlarining o‘quvchilarning o‘qishga bo‘lgan qiziqishi va savodxonlik darajasini oshirishdagi o‘rni yoritiladi. Tadqiqotda kuzatuv va tajriba usullaridan foydalangan holda, turli shakldagi mashg‘ulotlar tashkil etildi. Natijalar sinfdan tashqari o‘qish o‘quvchilarning o‘qish ko‘nikmalarini mustahkamlashi va nutq faolligini oshirishini ko‘rsatdi. Muallif mashg‘ulotlarning ta’lim-tarbiyaviy jarayonga ijobiy ta’sirini tahlil qilib, ularni samarali tashkil etish bo‘yicha takliflar beradi.