(untitled) (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER’S THEORY, 2025)
O‘zbekistonda qadimiy kurash an’analari nafaqat jismoniy tarbiya, balki milliy madaniyat va tariximizni saqlashda muhim rol o‘ynaydi. Talabalar hayotida kurash mashg‘ulotlari orqali nafaqat sport mahoratini rivojlantirish, balki vatanparvarlik ruhini shakllantirish ham maqsad qilinadi. Bu jarayon yoshlarni milliy qadriyatlar, tarixiy meros va o‘z xalqining iroda kuchiga oshno qilish orqali kelajak avlodni mustaqil va vatanparvar fuqarolarga aylantirishni nazarda tutadi.