(untitled) (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER’S THEORY, 2025)
Ushbu maqolada qoraqalpoq xalqining boy etnomadaniy merosi asosida o‘quvchilarda estetik did, milliy g‘urur va san’atga mehr uyg‘otishning pedagogik imkoniyatlari tahlil qilingan. Milliy urf-odatlar, xalq og‘zaki ijodi, amaliy san’at va milliy kiyimlar orqali estetik tarbiya vositalarini dars jarayoniga integratsiyalash metodlari ochib berilgan.