(untitled) (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER’S THEORY, 2025)
Mazkur maqolada Ibroyim Yusupovning adabiy merosining g‘oyaviy va badiiy jihatlari tahlil etiladi. Yusupovning asarlarida insonning ichki dunyosi, jamiyatdagi o‘zgarishlar va ijtimoiy adolat kabi muhim mavzular ko‘tarilgan. Shuningdek, uning asarlaridagi badiiy uslub, obrazlar yaratish mahorati va tasvirlash texnikalari yoritiladi. Maqola Yusupov ijodining zamonaviy o‘zbek adabiyotidagi o‘rnini, uning asarlaridagi asosiy g‘oyalar va ularning badiiy tasviridagi o‘ziga xos xususiyatlarini o‘rganadi.