(untitled) (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER’S THEORY, 2025)
Maqolada kurashchilarning ko`p yillik tayyorgarlik davrlariga, kurashchilarning tayyorgarlik bosqichlari, jismoniy tayyorgarlik, texnik tayyorgarlik, ruhiy tayyorgarlik, oziqlanish va tiklanish davrlari kiradi. Musobaqa oldi ruhiy tayyorgarligi, nazariy tayyorgarlik, axloqiy tayyorgarlik, irodaviy tayyorgarlik hamda sportchilar sog‘ligi darajasi va ular organizmi turli tizimlarning funksional imkoniyatlarini oshirish yo`llari, jismoniy sifatlarni milliy kurashning o‘ziga xos xususiyatiga javob beradigan birlikda rivojlantirishi haqida so`z boradi.