(untitled) (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER’S THEORY, 2025)
Ushbu tezisda O‘zbekistonda ziyorat turizmining rivojlanish imkoniyatlari va istiqbollari iqtisodiy, madaniy va infratuzilma jihatidan o‘rganilgan. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, Samarqand, Buxoro va Xiva kabi shaharlardagi muqaddas joylar mamlakatga yiliga 1,2 milliondan ortiq diniy sayyohlarni jalb etmoqda. Tadqiqotda so‘rovnomalar, intervyular va davlat statistikasi tahlili yordamida asosiy muammolar, jumladan, infratuzilma yetishmovchiligi va madaniy obidalarning tijoratlashuvi masalalari yoritilgan. Barqaror rivojlanishni ta’minlash uchun ekologik toza texnologiyalar va zamonaviy boshqaruv usullarini joriy etish tavsiya qilinadi.