(untitled) (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER’S THEORY, 2025)
Skelet muskul kasalliklari, atrofiyasi, yalligʻlanishi va miopatiyalarda mushak to‘qimalarida yuzaga keladigan patologik o‘zgarishlar, ularning sabab va mexanizmlari tibbiyotda muhim ahamiyati haqida maʼlumotlar keltirilgan.Skelet muskul kasalliklari va miopatiyalarning patologik anatomiya nuqtai nazaridan o‘rganilishini maqsad qiladi.Skelet muskul kasalliklari va miopatiyalar mushak to‘qimalarida morfologik va funksional oʻzgarishlarga olib keladi.Ushbu kasalliklar nerv-mushak bog‘lanishlarida, mushak tolalarida va biriktiruvchi to‘qimalarda o‘zgarishlar bilan tavsiflanishi oʼrganishni maqsad qilgan. Bu maqolada skelet mushak to‘qimalarida yuzaga keladigan o‘zgarishlar, ularning patologik anatomiyasi va bu holatlar bilan bog‘liq patologik jarayonlar ko‘rib chiqilgan.