(untitled) (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER’S THEORY, 2024)
maqola qоrаqаlpоq mumtоz аdаbiyoti vаkillаri Kunxoʽja, Berdaq va Ajiniyozning ijtimоiy-ахlоqiy qаrаshlаri, shoirlar ijodida ilk falsafiy tafakkur, chuqur ma’noli hikmatli so‘zlar, shoirlar ijodining asosi bo‘lgan mehnatsevarlik, vatanparvarlik, ilm-ma’rifatga intilish, xalq farovonligi uchun olib borilgan g‘oyalarni yosh avlod orasida keng targ‘ib-tashviq qilish zarurligi haqida soʽz boradi.