(untitled) (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER’S THEORY, 2024)
Мақолада халқ шоири Т.Жумамуратовнинг Макария сулув достонида метафораларни яратишда ва стилистик қўлланишда анъанавий ва нонъанавий дастурларидан фойдаланганлиги, метафоралар орқали анъанавий дастурларнинг реалистик ҳаётий янги қирраларини ёритилиши, философик ва патриотизмга, реал ҳаётий турмуш таризи билан боғлик туйғуларга бой асар эканлиги ҳар томонлама илмий жиҳатдан талқин қилинади.