(untitled) (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER’S THEORY, 2024)
Ajiniyoz Sharq she’riyati an’analarini o‘rganish asosida qoraqalpoq she’riyatini badiiy-estetik jihatdan boyitgan, misralarga g‘aroyib, rang-barang badiiy shakl bag‘ishlagan, qoraqalpoq yozma adabiyotini yangi bosqichga ko‘targan serqirra iste’dod egasidir. Uning asarlari to‘laligicha XIX asr qoraqalpoq she’riyatining gultoji hisoblanadi.