(untitled) (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER’S THEORY, 2024)
Jizzax vohasidagi aholi maskanlarida o‘tkazib kelinayotgan to‘ylar, xususan, nikoh to‘ylari, kelin-kuyov bilan bogʼliq ko‘plab rasm-rusumlarga duch kelish mumkin. Maqolada ko‘p joylarda hozirgacha amal qilinadigan anʼanaviy “fotiha oshi”, “sarpo yuborish”, “maslahat to‘yi”, “quda tanishuvi”, “hayitlik”, “qizlar bazmi”, “padar oshi” singari rasmrusmlar yoki to‘ydan keyin o‘tkaziladigan “chimildiq yigʼdi”, “kelin salomi”, “kelin ko‘rdi”, kabi urf-odatlar o‘tkazish haqida gap boradi.