(untitled) (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER’S THEORY, 2023)
Ma’naviyatni yuksaltirish, yoshlar o’rtasida kitobxonlik madaniyatini shakllantirish kitob mutolaasi insonni ma’naviy kamolot sari yetaklashi, insonni har tomonlama yetuk, komil shaxs sifatida shakllanishidagi o’rni nihoyatda beqiyosdir. Adabiyotning ma’naviy yuksaltirishdagi, insonlarning ma’naviy kamolotga yetishidagi badiiy asarlarning ahamiyati haqida fikr yuritilib, bu borada maktab va kutubxona tizimining uzviy bog‘liqligi, tarbiya jarayonida, insoniy tuyg’ularni shakllantirishda, adabiyot targ’ibotlaridan foydalanish lozimligi keltirib o’tilgan.