(untitled) (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER’S THEORY, 2023)
Ushbu maqolada ishlab chiqarishni siljitish va uni bozor talablariga moslashtirish haqida fikr yuritiladi. Shuningdek bunda ma’lum bir korxona olinib tahlil qilinadi va ishlab chiqarish tizimi o’rganib chiqilib , uning kelgusudagi daromadi va uning hozirgi yildagi daromadi pastmi yoki yuqori ekanligini sabab va oqibatlari o’rganib chiqiladi. Agar daromad yuqori bo’sa yaxshi xulosa, agar daromad o’rta bo’lsa unga sababchi bo’lgan omil topiladi va uni takomillashtiriladi. Agar daromad o’rtachadan past bo’lsa ,korxonani orqaga tortayotgan omillar izlanadi va ular qayta ko’rib chiqiladi. Agar o’zgartirishni iloji bo’lsa qaytarekonstruksiya qilinadi, agar undan qayta foyda olishga imkon bo’lmasa, ushbu omil olib tashlanadi. ya’ni uni qayta ishlab chiqarib ortiqcha pul sarflanilmaydi.