(untitled) (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER’S THEORY, 2023)
Hozirgi kunda ko’plab mamlakatlarda sachratqi o’simligining guli, bargi, yosh novdasidan turli maqsadlarda foydalanib kelinadi. Ushbu maqolada sachratqi (Cichorium intybus) o’simligining morfologik tuzilishi, tarqalish areali va o’stirish agrotexnologiyasi tahlil qilingan. Tajriba maydoniga ekilgan bu o’simlikning tuproq strukturasiga chidamlilik darajasi va boshqa xususiyatlari aniqlandi.