(untitled) (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER’S THEORY, 2023)
Shanxay hamkorlik tashkilotining asoschi mamlakatlaridan biri sifatida Oʼzbekiston ushbu tashkilotga aʼzo boʼlgan boshqa mamlakatlar bilan barobar ShHT rivojlanishining strategiyasini belgilaydi. Bu yoʼnalishda aynan mamlakatimiz saʼy-harakatlari bilan tashkilot ish boshlagan 2001 yildan eʼtiboran uning faoliyatini takomillashtirish, tashkilot ishtirokchilari, shuningdek, boshqa umumbashariy va mintaqaviy institutlar oʼrtasida samarali hamkorlikni yoʼlga qoʼyish va mustahkamlash borasida salmoqli muvaffaqiyatlarga erishildi.