(untitled) (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER’S THEORY, 2023)
Meros – qonun hujjatlariga muvofiq meros qilib qoldirilgan mulkning (vasiyat qoldiruvchining mulki, huquq va majburiyatlari) uning merosxo‘rlariga o‘tishidir. Merosxo‘rlar vasiyatnoma yoki qonun bilan belgilanishi mumkin, ayrim hollarda, agar vasiyatnoma to‘g‘ri tuzilmagan bo‘lsa (yoki umuman tuzilmagan bo‘lsa) qonun hujjatlarida ko‘chmas mulk, pul jamg‘armalari va boshqa mol-mulk qanday taqsimlanishi belgilab qo‘yiladi.