(untitled) (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER’S THEORY, 2023)
“Tinchlik osoyishtalikdagi erkinlikdir”. Markus Tullius Tsitseron Jamiyat hayotida tinchlik, xavfsizlik hamda osoyishtalik bo’lmas ekan, inson va fuqarolarga berilgan har qanday erkinlik hamda huquq ro’yobga chiqmaydi. Ushbu maqolada xavfsizlik hamda tinchlikni ta’minlash maqsadida amalga oshiriluvchi tezkor-qidiruv faoliyatiga doir prinsiplar, tezkor-qidiruv faoliyati prinsiplari, sohaga doir xorijiy tajriba hamda qonunchiligimizda to’ldirilishi lozim bo’lgan bo’shliqlar haqida fikr va mulohazalar bildirilgan.