(untitled) (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER’S THEORY, 2023)
Ushbu maqola ingliz va o‘zbek tillarining izohli lug‘atlarini o‘rganish hamda lingvistik atamalari va umuman izohli lug‘atlarga oid asosiy tushuncha va xulosalarni ajratishga asoslangan. Bundan tashqari ushbu maqolada leksikografik tahlil tushunchasi va uning tarkibiy qismlari va xususiyatlari aniqlangan.