(untitled) (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER’S THEORY, 2023)
Maqolada Shekspir asarlari tarjimalarida tarjimonlarning lisoniy birliklardan foydalanish mahoratining badiiy matnda aks etish darajasin aniqlash, o`zbek tiliga tarjima qilingan asarlaridagi badiiy matn va uning o‘ziga xos xususiyatlarini o‘rganish haqida fikrlar ilgari surilgan. Shuningdek metaforaga xos xususiyatlar “Hamlet” tragediyasi tarjimasi misolida yoritib berilgan.