(untitled) (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER’S THEORY, 2023)
Ushbu maqola dinning ibtidoiy shakllardan zamonaviy e’tiqod va amaliyotlargacha bo’lgan evolyutsiyasini o’rganadi. Bu dinning dastlabki shakllari sifatida animizm va shamanizmni ta’kidlaydi va vaqt o’tishi bilan politeizm va monoteizm qanday paydo bo’lganligini tasvirlaydi. Maqolada, shuningdek, din odamlarga atrofdagi dunyoni tushunishga qanday yordam bergani va muhtojlik paytlarida tasalli bergani ta’kidlangan. Umuman olganda, ushbu maqola din tarixining qisqacha sharhini beradi va bu dinning vaqt o’tishi bilan qanday rivojlanganligini tushunishga qiziqqan har bir kishi uchun qimmatli manbadir.