(untitled) (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER’S THEORY, 2023)
Ushbu maqola O‘zbekiston xalq yozuvchisi, O’zbekiston Respublikasida xizmat ko‘rsatgan madaniyat xodimi Xudoyberdi To‘xtaboyevning hayoti va ijodi haqida. Shuningdek maqolada adibning "Sariq devni minib", "Sariq devning o‘limi", "Jannati odamlar", "Besh bolali yigitcha" romanlari haqida ma’lumotlar berilgan.