(untitled) (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER’S THEORY, 2024)
O‘zbek va ingliz tillaridagi bog‘lovchilar (konnektorlar) o‘zaro bog‘laydigan so‘zlar yoki iboralardir. Ularning vazifasi gaplar va iboralarni mantiqiy ravishda bir-biriga bog‘lashdir. Ushbu bog‘lovchilar o‘xshash vazifani bajarishiga qaramay, ularning qo‘llanishi va uslubi tillar o‘rtasida farq qiladi.