(untitled) (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER’S THEORY, 2024)
Ushbu maqola O‘zbekistonning demografik jarayonlari va iqtisodiy rivojlanish o‘rtasidagi o‘zaro bog‘liqlikni tahlil qiladi. Aholi sonining o‘sishi, uy-joy ta’minoti va kommunal xizmatlar sifatini yaxshilashga qaratilgan hukumat islohotlari, jumladan, "Yashil makon" loyihasi doirasida rejalashtirilgan 400,000 yangi uy-joy qurilishi ko‘rib chiqiladi. Oziq-ovqat mahsulotlariga bo‘lgan talab va oziq-ovqat xavfsizligini ta’minlash maqsadlari ham muhokama qilinadi. Maqola, aholi soni va tarkibining iqtisodiy ko‘rsatkichlarga, davlat budjeti va tashqi investitsiyalarga ta’sirini yoritib, hukumat chora-tadbirlarining ahamiyatini ta’kidlaydi va kelajakdagi barqaror iqtisodiy o‘sish uchun zaruriy tavsiyalar beradi.