(untitled) (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER’S THEORY, 2024)
Maqolada Alpomish dostoni haqida nazariy ma’lumotlar va til jihatidan tahliliy misollar berilgan. Ushbu dostonda ishlatilgan dialektizmga oid so‘zlarning hozirgi o‘zbek adabiy tilidagi muqobillari berilgan. Alpomish dostonida o‘zbek millatiga xos eng yuksak ma’naviy-axloqiy sifatlar, ayniqsa millatdoshlarimizdagi so‘zga chechanlik, mohirlik bilan so‘z qo‘llash san’ati, topqirlik qobilyati kabilar misollarda ham keltirilgan.