(untitled) (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER’S THEORY, 2024)
Ushbu maqola O‘zbekiston Respublikasida sug‘urta tizimini zamonaviylashtirish va rivojlantirish uchun xorijiy tajribani o‘rganish va joriy etish zaruriyatini tahlil qiladi. Sug‘urta sektori mamlakat iqtisodiyotining barqarorligini ta’minlashda muhim rol o‘ynaydi va uning samaradorligi iqtisodiy o‘sishga ijobiy ta’sir ko’rsatadi. Maqolada O‘zbekiston sug‘urta bozorining hozirgi holati iqtisodiy tahlil qilinib, rivojlangan mamlakatlarning ilg‘or tajribalari, xususan mikrosug‘urta, ekologik sug‘urta va raqamli sug‘urta xizmatlari joriy etish orqali tizimni yanada takomillashtirish yo‘llari ko‘rsatilgan. Xorijiy tajribani moslashtirish orqali sug‘urta bozorini diversifikatsiya qilish, aholining sug‘urta xizmatlaridan foydalanish darajasini oshirish va investitsion muhitni yaxshilash imkoniyatlari tahlil qilinadi. Maqolaning asosiy xulosasi shundan iboratki, O‘zbekistonda sug‘urta tizimini modernizatsiya qilish uchun xorijiy tajriba va innovatsion yondashuvlar muhim rol o‘ynaydi va iqtisodiy barqarorlikni ta’minlashga xizmat qiladi.