(untitled) (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER’S THEORY, 2024)
Ушбу мақолада хизмат кўрсатиш тармоқларида кичик бизнесни ривожлантириш учун ташкилий-иқтисодий механизмларни такомиллаштириш масалалари ўрганилади. Тадқиқот доирасида хизмат кўрсатиш соҳасида кичик бизнеснинг аҳамияти, унинг иқтисодий ўсишга қўшаётган ҳиссаси ва ривожланишга тўсиқ бўлаётган омиллар таҳлил қилинади. Мақолада кичик бизнес субъектларининг молиявий ресурсларга кириш имкониятларини яхшилаш, ҳуқуқий базани такомиллаштириш, замонавий технологиялардан фойдаланиш ва кадрлар тайёрлаш каби масалаларга алоҳида эътибор қаратилган. Таклиф этилган ташкилий-иқтисодий механизмлар амалиётда қўлланилганда, хизмат кўрсатиш тармоқларида кичик бизнеснинг самарадорлиги ва рақобатбардошлиги оширилиши кутилмоқда. Мақола натижалари келгусида хизмат кўрсатиш соҳасида кичик бизнесни янада ривожлантиришга қаратилган қарорлар қабул қилиш учун муҳим асос бўлиб хизмат қилади.