USMON АZIM PEYZАJINING O‘ZIGA HOS XUSUSIYATLARI (Analysis of International Sciences, 2024)
Maqolada O‘zbekiston Xalq shoiri Usmon Аzimning peyzaj yaratish mahorati haqida so‘z boradi. Shoirning muhabbat mavzusidagi baxshiyonalarida sof peyzaj lirikasi namunalari tahlilga tortiladi. Shoir tabiatdagi har bir bo‘lakni: tog‘, dala, dasht, bog‘, sahro, qushlar, daryo, ko‘l, buloq, osmon, oy, yulduzlarni – barcha-barchasini she’r ichiga poetik vazifa bajarish uchun mahorat bilan singdirib yuborganligi isbotlanadi.